Rantsoenberekening

Voor een korte vraag over het gebruik van Este producten in het rantsoen van uw paard, kunt u gratis contact opnemen. Eigenaars die graag het rantsoen helemaal doorgelicht willen hebben, met een berekening van de optimale verhouding tussen verschillende voedermiddelen, kunnen via de webshop een rantsoenberekening bestellen. Een berekening is voor één paard of meerdere paarden die dezelfde voeding nodig hebben (vergelijkbare leeftijd, levensstijl en hoeveelheid werk). Rantsoenberekeningen worden uitgevoerd door Dr. Sara Torfs, paardenarts en Europees specialist inwendige ziekten paard. Na aankoop van een rantsoenberekening neemt zij binnen 1-3 werkdagen contact op om de nodige gegevens over de huidige voeding en over uw paard te weten te komen.

Het is nuttig om alvast de dagelijkse hoeveelheden van elk voedermiddel af te wegen. Zowel voor krachtvoer/granen/supplementen als voor het ruwvoer (gewicht van de portie hooi, luzerne, bietenpulp, ..). Deze informatie is nodig voor de berekening. Verder heeft Dr. Torfs van elk voedermiddel de naam en eventueel een etiket nodig, en liefst een foto van het hooi/voordroog en een foto van uw paard(en) in zijaanzicht zonder deken.

Met behulp van deze informatie en gegevens over uw paard(en) zoals leeftijd, geslacht, soort en intensiteit van het werk, lichaamsconditie berekent zij dan een gepast rantsoen, rekening houdend met uw voorkeuren voor voedermiddelen en zoveel mogelijk gebaseerd op uw huidig rantsoen. Dr. Torfs adviseert het voer dat voor uw paard en uw situatie het best is, dus niet gericht op Este producten!